Specificaties

De CraftBot PLUS van Craftunique  is de verbeterde versie van de originele CraftBot naar aanleiding van opmerkingen van gebruikers. Met name is het vermogen vergroot van de heater van de printkop en het verwarmde bed. Dit door de spanning van 12 Volt naar 24 Volt te verhogen. Het verwarmde bed bereikt nu een temperatuur van 110 graden binnen 9 minuten.
Deze hoge bed temperatuur is met name belangrijk voor printmaterialen als ABS. ABS (hetzelfde materiaal waarvan Lego is gemaakt) is bijzonder sterk, maar is tijdens het printen gevoelig voor temperatuur spanningen. Een hoge bed temperatuur helpt dat deels te voorkomen.

De CraftBot PLUS is voorbereid op de optie om bij een stroom storing -bewust of onbewust- de printpositie te onthouden en verder te printen op een later tijdstip. **
Tevens zijn er aansluitingen in de electronica toegevoegd om een tweede printkop aan te sturen, zodat er met twee materialen geprint kan worden. Behalve dat er objecten in twee kleuren geprint kunnen worden, is het ook mogelijk om in twee soorten materialen te printen. Zo kan de ondersteuningsconstructie van een object geprint worden in een materiaal dat later opgelost kan worden met chemicaliën. ***

De CraftBot PLUS beschikt over twee moderne ARM processoren en een intuïtief te bedienen touch screen.
Het frame is opgebouwd uit staal en is bijzonder stijf. De aandrijving van de printkop gebeurd via een CoreXY systeem.
De printer werkt met alle reguliere 1.75mm filamenten die in de markt zijn, zoals PLA, ABS, PETG, HIPS, flexibel filament en Nylon. ****

 


 

We bieden een jaar garantie op de CraftBot plus. *

 

specb


*zie de garantie voorwaarden. https://www.craftbot.nl/garantie/
** de electronica is hier op voorbereid, de firmware nog niet.
***naar informatie van CraftUnique komt de kit voor een extra extruder in 2016 beschikbaar.
****We hebben deze materialen naar tevredenheid getest, echter de garantie is door de fabrikant beperkt tot PLA, PETG en ABS

ISO 17025