Betere knoppen voor het printbed, nu met aandraai tool!

De standaard stelknoppen van de CraftBot hebben neiging om los te raken door de trillingen van het printen.

Ik heb printbare versies van die knoppen gemaakt op basis van een M4 borgmoer. M4 borgmoeren (Lock nuts) zijn bij elke DHZ zaak te krijgen. De moer moet vast in de knop gedrukt worden. Er zijn kleine snappers die de moer fixeren.

bed stelknop 1     bed stelknop 2

De moer heeft twee zijden: aan één kant zit de plastic borging en aan de andere kant is nog een klein stukje van het schroefdraad te zien. De zijde met het schroefdraad moet in de knop geduwd worden, zodat de moer beter pakt op het draadeind van het bed.

Wanneer de knoppen vervangen worden, zorg dat de ‘hoedvormige’ afstandhouders in het bed gehandhaafd blijven. Anders gaat het bed bewegen tijdens het printen.

Er is overigens ook een versie waarbij die afstandhouder onderdeel is van de knop.

Er zijn drie versies van de knop: Ik adviseer de “knob bed CraftBot higher”  te gebruiken. E.e.a. kan geprint worden in PLA, zonder support structuur. Het beste e.e.a. massief te printen.

klik hier om de standaard knop te downloaden, hier voor de verhoogde knop (geadviseerd) , en hier voor de knop met afstandhouder.

knob bed craftbot

AANVULLING met AANDRAAITOOL: Aangezien het aandraaien van de knoppen nu erg zwaar gaat (maar ze niet meer lostrillen…), heeft Margriet een handige aandraaitool gemaakt om erg rode vingers te vermijden! De stl van de tool is  hier  te  downloaden. 

IMG_9658 IMG_9656

Bedankt weer Margriet!