CraftBot: als de extruder volledig verstopt is…

Als de extruder echt verstopt is, dan rest er niets anders deze geheel uit elkaar te nemen. Dit beeldverhaal (in het Engels), dat we een poos geleden maakten, kan hierbij helpen. De foto’s hebben we gemaakt tijdens het weer in elkaar zetten.

mini-1 take the fanunit off

mini-2 fan unit

mini-3 cable fastener

mini-4 connector fanunit

mini-5 unscrew hotend

mini-6 dissasembled heater

mini-7 remove heater and silicone

De heater kan er aan de andere kant uit gedrukt worden als de Siliconen afdekking omhoog wordt getild. Dan kan je middels de ronde kant van een inbussleuteltje de heater cartridge eruit duwen.

mini-7b unscrew heater and push

mini-8 heater and thermistor

mini-9 hot end

mini-10 barrier peek

mini-11 nozzle

mini-12 all parts

mini-13 thermalbarrier

mini-14 mini torch

mini-15 put all together

mini-16 mount hotend thermistor

mini-17 mount and hold hotend

mini-18 check if the extruder and drive are inline

mini-19 mount cable fastener

mini-20 mount the fanunit

mini-21 test extruding

Bart ter Haar

NB: voor een serie CraftBots rond juli 2015 blijkt de mantel van de kabel naar de heater snel te beschadigen. Deze moet dan ook vervangen worden, aangezien uiteindelijk de bedrading breekt en de extruder-heater random aan/uit gaat. Voor de CraftBots uit die periode die wij geleverd hebben is de bedrading door ons vervangen, maar voor diegenen die op een andere wijze een CraftBot hebben aangeschaft en dit probleem hebben, hierbij drie instructie filmpjes van CraftUnique als handleiding. Wij hebben deze niet gebruikt, aangezien we video handleidingen ronduit onhandig vinden, maar wellicht heeft iemand er wat aan.: