CraftWare: naden tweaken en Blobs voorkomen, Tips!

Als de eerste prints al aardig naar tevredenheid zijn, dan steekt de kritische 3D-“printerista” in je de kop op.

Je print lijkt bezaaid met kleine bobbeltjes. Of één van de hoeken is dikker dan bedoeld. Dat kan niet de bedoeling zijn! Het is niet anders; uiteindelijk streef je ernaar om de print op spuitgietwerk te laten lijken. Hoe van deze aandoening af te komen -en waarom- zal in een volgend artikel aan de orde komen.

Die effecten hebben te maken met de naad op elke laag die geprint wordt. Uiteindelijk moet de buitenste printbaan -de perimeter- ergens beginnen, eindigen, of naar binnen te lopen om de loops en infill te printen.

Middels het beeldverhaal hieronder wordt er inzicht gegeven in de effecten die instellingen in CraftWare, de advance tab, hebben op deze naden.

naad 2

naad 4

naad 3

naad 1

naad 6

 

naad 7

naad 8

naad 5