SBS-Glass; nieuw transparant filament

We zijn bezig om een prachtig, nieuw soort filament te importeren. Dit komt beschikbaar in diverse transparant glasachtige kleuren.

We zijn benieuwd wat u er van vindt!

rak_1

rak_4

glass mode vaas

Het is flexibeler dan ABS en bijzonder taai. Het grote voordeel van dit filament is dat het opgelost kan worden met D-limonene. Dat is de stof die wasmiddel ‘citroentjesfris” laat ruiken.

Hierdoor kunnen oppervlakten van een print gemakkelijk naadloos en glimmend worden gemaakt. Ongeveer hetzelfde als ABS met Aceton. Dit “SBS-Glass” filament is echter ook 90% transparant wanneer het in één laag wordt geprint. De behandeling met D-Limonene maakt de print dan nagenoeg doorzichtig!

glass mode glazen gelaagd   glass mode glazen gelaagd c

glass mode glazen gelaagd b

glass mode flessen

glass mode flessen b

SONY DSC

 

Eigenschappen “SBS” filament.

  • De elasticiteitsmodulus is kleiner dan ABS. Dat wil zeggen, het is flexibeler. Rek bij breuk> 250%.
  • Glass Mode filament ruikt niet tijdens het printproces. Mensen met een zeer subtiel gevoel voor geur kunnen binnen een straal van 30 cm van de hotend een vage geur ruiken bij sommige kleurstoffen, maar niet meer. De kleur “Transparent” heeft helemaal geen geur.
  • De kunststof is goedgekeurd voor contact met voedsel dat is gecertificeerd volgens de gebruikte grondstoffen in Rusland. De gebruikte kleurstoffen hebben ook een dergelijk certificaat. We moeten de Europese certificering echter nog verkrijgen.
  • De kunststof is goedgekeurd in Rusland voor de vervaardiging van medische producten en speelgoed.
  • Er vindt vrijwel geen kromtrekking (warping) of delaminatie plaats tijdens het printen. De print is eenvoudig van het printbed te nemen. Het volstaat om de print naar kamertemperatuur te laten afkoelen.
  • Het filament neemt geen vocht op wanneer het is opgeslagen.
  • De chemische samenstelling is styrene-butadienerubber, min of meer vergelijkbaar met het rubber van autobanden, echter transparant.