Voordelen CraftBot Plus 3Dprinter van Craftunique

De CraftBot PLUS 3D printer van Craftunique is één van de goedkoopste ‘Plug and Play’ printer in zijn klasse met het grootste 3D print volume. Er zijn eventueel goedkopere alternatieven, zoals het zelf bouwen van een 3D printer (zoals diverse RepRap printers).

Wanneer zelf bouwen niet een optie is, en u een verregaande vrijheid over de te gebruiken printmaterialen en software wilt hebben, dan is de CraftBot het goedkoopste alternatief met het grootste bouwvolume voor uw 3D prints.


 

3D print volume

De CraftBot kan een volume van 250mm breed, 200mm diep en 200mm hoog printen!.  Het is overigens de verwachting dat er binnen afzienbare tijd een kit beschikbaar komt voor de CraftBot Plus voor twee kleurige prints. De electronica is hier reeds voor voorbereid: de kit zal vooral een extra extruder en bekabeling behelzen en relatief goedkoop zijn.

duck1         duck2

 


 

Geschikt voor gebruik met verschillende slicers

De CraftBot biedt tevens de mogelijkheid om met andere 3D slicers te werken(die ieder hun eigen voor- en nadelen hebben) en biedt flexibiliteit voor verschillende 3D ontwerpen. Dit in tegenstelling met printers die alleen met de bijbehorende slicer werken. We hebben verschillende slicers getest en de profielen hiervan gepubliceerd.

2015-08-05_19-10-03 CraftWare     2015-08-05_19-10-34 Slic3R    2015-08-05_19-10-17 Simplify3D    2015-08-05_19-09-38  Kisslicer    2015-08-05_19-09-12  Cura

 


 

Eigen slicer: Craftware

We hebben veel slicers intensief getest, maar de door Craftunique ontwikkelde slicer (Craftware) springt er bijzonder positief uit door snelheid en gebruiksgemak. CraftWare is overigens voor een tal van andere 3D printers te gebruiken.

craftware2

support structuur gegenereerd voor 3D scan (groen)


Support en Tips

We geven vooral aan het begin intensief support middels email. Middels foto’s, adviezen  en screenshots geven we antwoord op uw vragen. Problemen zijn dan snel op te sporen en op te lossen; vaak is het een klein misverstand dat een probleem veroorzaakt.

Al onze klanten zijn -tot nu toe- binnen een week goed thuis in het slice programma CraftWare en op de CraftBot.

Ze zijn kunnen adequaat modellen printen op de CraftBot met een hoge kwaliteit. Veel klanten houden contact en geven ook weer informatie en tips die we weer verwerken naar berichten op onze site. Zo ontstaat er op CraftBot.nl een groeiende en unieke bron van informatie specifiek gericht op de CraftBot en geschikte materialen.

 


Resolutie

Wanneer er een visueel hoogwaardige 3D print is gewenst,  adviseren we om de buitenwand van de print (de perimeter) op een relatief lage snelheid te printen. Gecombineerd met een printlaag hoogte van bijvoorbeeld 0.1mm is het resultaat bijzonder strak. De keerzijde hiervan is dat een print wat langer duurt. Betreffende de resolutie van 3D prints kan de CraftBot uit de voeten met een laaghoogte van 0.1mm tot 0.3mm met de standaard 0.4mm nozzle. We hebben ook met succes een laaghoogte van 0.05mm getest met de standaard nozzle, maar de kwaliteitsverbetering in relatie met een verdubbelde de printtijd is in onze ogen zeer gering. De nozzle kan vervangen worden door exemplaren met een kleinere opening (0.25mm) voor nog gedetailleerde prints

Voor verschillende ontwerpen, zeker voor technische onderdelen, is de visuele uitstraling minder belangrijk dan de printtijd. Zeker voor grote objecten kan de printtijd oplopen tot een etmaal. Door de nozzle te vervangen door types met een grotere opening (bijvoorbeeld 0.8mm), wordt de printtijd sterk verkort van grote objecten, bijvoorbeeld met de helft in relatie met een standaard nozzle (0.4mm). Er was weinig bekend over de effecten van een grotere nozzle, dus hebben we zelf onderzoek gedaan. We hebben e.e.a in dit artikel weergegeven. De verschillende nozzles bieden we hier aan.

Naar onze mening kunnen echt grote objecten alleen betrouwbaar geprint worden met PLA en PETG.  ABS en HIPS leveren zulke grote thermische spanning bij het printen en afkoelen dat lagen van elkaar losscheuren. Uiteraard kunnen kleinere objecten wel goed met ABS en HIPS worden geprint, echter adviseren we dan het Printbed te verwarmen tot 110 grC. De CraftBot Plus is in staat om deze temperatuur te bereiken in minder dan 10 minuten, vanaf kamertemperatuur.

duck 0.6mm

Eend, 80mm hoog, met 0.6mm laaghoogte: 2 maal zo snel geprint dan standaard!


 

Geschikt voor gebruik van verschillende 3D print materialen (filament).

De CraftBot is geschikt voor het gebruik van algemeen in de markt beschikbare filamenten. We hebben met succes geprint met PLA (afbreekbaar), ABS (hetzelfde materiaal als Lego), PETG, (van de frisdrankflessen), HIPS (alternatief voor ABS) en flexibel filament. We bieden deze filamenten tevens zelf aan (klik hier)

filament 5


 

3D Hubs

Wanneer je maar een beperkt aantal prints per jaar nodig hebt is het tevens een mogelijkheid  om gebruik te maken 3D Hubs. Deze website biedt de mogelijkheid om relatief goedkoop 3D prints door anderen te laten maken. Dit scheelt tevens tijd betreffende het leerproces om op een goed niveau 3D te printen. Wij zijn hier ook bij aangesloten, zodat u tevens van onze print service gebruik kan maken.

2015-08-10_05-12-29